Halőreink

Telefon: 06-30/425-40-94

Kérjük, hogy napijegy váltása miatt halőreinket csak napközben, 6:00 – 16:00 óra között hívja!

 

infopilisvorosvarihe@gmail.com

 

Egyesületünk megnevezése és víztérkódja:
Pilisvörösvári bányatavak 13-068-1-5

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Látogató!

Kedves Horgásztárs!

Tisztelettel köszönti Önt a Pilisvörösvári Horgász Egyesület. Nagy örömünkre szolgál, hogy érdeklődésével megtisztel minket. Engedje meg, hogy röviden bemutatkozzunk. Egyesületünk 1957-ben alakult, jelenleg kis híján 500 tagunk van. Az alapítók közül néhányan még ma is tagjaink között vannak, örökös tiszteletbeli tagként.

Egyesületünk kezelésében a pilisvörösvári öt bányató van, melyek összesen közel 13 ha vízterületet jelentenek. A tavak között két nagyobb (Nagy tó és Pálya tó), valamint három kisebb (Kacsa tó, Kornéli tó és Cigány tó) tó van, melyeket intenzíven telepítünk. Az elmúlt évek telepítései alapján elmondhatjuk, hogy a kifogott halak helyébe mindig ellenőrzött eredetű, jó minőségű halakat telepítünk. Évente kb. 240-260 mázsa halat vásárolunk, tagjaink többségének ízlése és igénye alapján leginkább 2 kg átlag egyedsúlyú pontyot, de évről évre több tíz mázsa vegyes keszegféle, és néhány mázsa ragadozó hal (csuka és süllő) is kerül tavainkba.

 

A visszafogások kiértékelése alapján elmondhatjuk, hogy tavainkban a ponty különböző korosztályai mellett megtalálható még a korábban betelepített amur, és busa is. Amurból előfordulnak 10 kilogramm feletti példányok, busából pedig nem ritka a 30-40 kilogrammos sem. Majdnem minden tavunkban élnek szürkeharcsák is, bár ez leginkább a két nagyobb tavunkra érvényes.

Tavainkon a ragadozó hal tilalmát minden évben megtartjuk február 15. – április 30 között, a ponty fajlagos tilalma alól viszont évente megkérjük a felmentést. Megfelelő vastagságú és minőségű jégtakaró esetén a lékhorgászat megengedett.

Egyesületünk szívesen látja a vendég horgászokat is, akik napijegy váltása mellett napnyugtáig horgászhatnak. Napijegy a Kacsa tó melletti halőrháznál váltható 6:00 órától. Halőreink telefonos elérhetősége a Kapcsolat menüben, a horgászrend pedig a Dokumentumok menüben található.

Jó horgászatot és kellemes időtöltést kíván:

Az egyesület vezetősége