Halőreink

Telefon: 06-30/425-40-94

Kérjük, hogy napijegy váltása miatt halőreinket csak napközben, 6:00 – 16:00 óra között hívja!

 

infopilisvorosvarihe@gmail.com

 

Egyesületünk megnevezése és víztérkódja:
Pilisvörösvári bányatavak 13-068-1-5

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdőlap - Hírek

Telepítés2021-07-29

Tisztelt Horgásztársak!


Egyesületünk  25q ponty telepítését tervezi 2021.07.30-án(péntek). A telepítését követően tilalom nem lesz.
Üdvözlettel: HE vezetőség

Éjszakai horgászatra vonatkozó rendelkezések2021-05-02

II. Éjszakai horgászatra vonatkozó rendelkezések

 

  1. A Kormány a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó horgászatra vonatkozó speciális szabályokról szóló 214/2021. (IV. 30.) Korm. rendelete alapján – a Magyar Országos Horgász Szövetség megkeresése alapján, az átoltottság emelkedő számára figyelemmel, a regisztrált szabálykövető szabadidős, rekreációs horgásztevékenységet támogatva, valamint tekintettel a süllő és a balin fogási tilalmának a végére is – május 1-jén 0:00 órától az éjszakai horgászat a védettségi igazolvánnyal rendelkező horgász, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött, horgászatra jogosult személy esetében időkorlát nélkül megengedett. A horgász a halgazdálkodási vízterület és haltermelési létesítmény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából a kijárási tilalom időszakában a lakóhelyét, a tartózkodási helyét vagy a szálláshelyét elhagyhatja. A halgazdálkodási vízterület halgazdálkodásra jogosultja vagy halőrei kötelesek annak a személynek a halgazdálkodási vízterület területén tartózkodását megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét és a horgászatra való jogosultságát nem igazolja, vagy nem végez horgászati tevékenységet.
  2. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező horgászok esetében az éjszakai horgászat          május 1-től minden nap éjfélig engedélyezett.  

 

Tavaszi nagytakarítás2021-03-05

Pilisvörösvári Horgász Egyesület

                       Közlemény!


   Kedves Horgásztársak!


A Pilisvörösvári Horgász Egyesület idén is csatlakozik a Pilisvörösvár Város Önkormányzata által szervezett tavaszi szemétszedési programhoz.

A tavak körüli szemétszedés március 27.-én szombaton lesz a részletes ismertető szerint. https://www.pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/716-Varostakaritas-marcius-27-en-Pilisvorosvaron      

A szükséges kesztyűk és a zsákok a helyszínen átvehetők a jelzett napon 9:00- 12:00 óra között.

Kérjük a horgásztársakat valamint a családtagjaikat hogy a tavalyival ellentétben (20 fő) minél nagyobb számban jelenjenek meg.

Kérjük a Horgásztársakat, hogy a szemétszedés ideje alatt NE horgásszanak!

A tiszta környezet mindannyiunk közös érdeke!


                        Vezetőség

Napijegy2021-02-27

Tisztelt Horgásztárak!

 

Egyesületünk 2021.03.01.-től ismételten megkezdi a napijegyek értékesítését.

A napijegyeket a Paduc Horgászboltban( Pilisvörösvár Budai u.4. a Gondola Pizzériával) szemben kaphatóak.

 nyitvatartási idő hétköznap: 08:00-15:00

                             szombat : 08:00-13:00

                             vasárnap zárva

Vasárnap és ünnepnapokon a halőröknél kell kiváltani.

Felnőtt : 4500ft

Ifi          :2000ft                              

 

 

Napijegyes horgászok horgászrendje

A napijegy tulajdonosa jogosult a MOHOSZ országos horgászrend, és

a Pilisvörösvári HE horgászrendjének betartásával horgászni. Használható 2db

horgászkészség, legfeljebb 2 db horoggal. Horgászni 6:00 órától napnyugtáig,

illetve a közvilágítási lámpák meggyújtásáig szabad.

Saját horgászaink, a táblával jelölt, foglalt helyükön elsőbbséget élveznek a többi horgásszal szemben.

A megtartani kívánt nemes halat azonnal, a tömeg és a fogás ideje (dátum, óra, perc) feltüntetésével be kell jegyezni a fogási naplóba. Napijegyes horgász számára a pergető horgászat és az 1x1 m csalihalfogóháló használata TILOS. TILOS a csuka, süllő, balin horgászata február 1-től április 30-ig, valamint a békés halak horgászata május 2-től május 31-ig. Naponta kifogható legfeljebb 2 nemes hal (ebből harcsa és amur 1-1 db lehet), PONTYBÓL 2DB ÖSSZESEN 5KG, és 3 kg egyéb (keszegféle, kárász).  Méretkorlátozás az Állami horgászjegyen feltüntetettek mellett: compó 25cm. Törpeharcsára korlátozás nincs. Törpeharcsát visszadobni TILOS!

A napijegyes horgász, aki két egymást követő napra kiváltotta a napijegyét, saját tagunk felügyelete mellett, és saját felelősségre éjszaka is horgászhat.

A napijegyre fogható 2 db nemes hal kifogását követően csak úszós keszegező horgászat engedélyezett.

A fogási napló és a hátoldalon lévő táblázat együttesen vezetendő, a napijegyes horgász a horgászat végén ezt a táblázatot köteles a halőrház gyűjtőbe bedobni. Aki ezt elmulasztja, attól később a napijegy vásárlását megtagadhatjuk.

5 kg feletti pontyot és 6 kg feletti amurt elvinni TILOS!

Jó horgászatot és kellemes időtöltést kíván a Pilisvörösvári Horgász Egyesült Vezetősége

www.pilisvoropsvarihe.hu Halőr tel.: +36-30-425-4094

 

Közlemény2021-02-03

Tisztelt Horgásztársak!


A Pilisvörösvári Horgász Egyesület kezelésében lévő Pilisvörösvári Bányatavak vízterületét az utóbbi években olyan mértékű ökológiai hatások érték, melyek a vizek élővilágában komoly, mindenki által ismert problémákat okoztak.

Egyesületünk taglétszáma  elérte azt a határt, ami tovább nem növelhető, ezért a vezetőség döntése értelmében  nem tudunk új tagokat felvenni. A következő évek tagfelvételi " rendszerében" is változás várható.

Kérjük a Horgásztársak megértését, és türelmét!Pilisvörösvári HE.                                                                         

Vezetőség
Befizetés2021-01-20

 

Befizetési napok:   2021.01.31. Vasárnap 08-11:30-ig

                              2021.02.06. Szombat 14-18-ig

                              2021.02.14. Vasárnap 08-11:30-ig

Tagdíjak 2021-ben:

Teljes jogú:         43000.-Ft

Ifi és egybotos:   30000.-Ft

70 év feletti:       40000.- Ft

Minden befizetőt kérünk, hogy a gördülékeny jegykiadás érdekében próbáljon meg pontos pénzt magával hozni. Aki a befizetési napon adja le  fogási naplóját csak a következő befizetési napon válthatja ki az engedélyét! Kérjük hogy a járványügyi előírásokat mindenki a jogszabályban előírt módon tartsa be!

 


Ünnepek2020-12-23

Pilisvörösvári Horgász Egyesület


Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk minden kedves horásztársunknak, és családjának, és kívánunk egy halban gazdag, Sikeres Boldog Új Évet!


Pilisvörösvári H.E.

vezetőség

Közlemény2020-12-15

                 Közlemény

 

A Pilisvörösvári Horgász Egyesület vezetősége döntése értelmében az egyesület kezelésében lévő Pilisvörösvári Bányatavak vízterületére a napijegyek értékesítése 2020. december 21.-től (hétfő) szünetel.

Kérjük a napijeggyel horgászni szándékozók megértését.

 

                    Tisztelettel:     He. vezetősége

 

Közlemény2020-11-18

            


       Kedves Horgásztársak!


Egyesületünk vezetősége az hagyományoknak megfelelően az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is korlátozza a heti fogható (elvihető) ponty darabszámot.

Az őszi pontytelepítés utáni napi kettő-heti kettő elvihető ponty szabály, az idei fogási lehetőségek beszűkülése, valamint a késő őszi kedvező időjárás miatt csak nov. 23-án hétfőn 00:00 órától kerül bevezetésre.

A jelzett időpontig a napi kettő-heti négy szabály van érvényben!

Kérjük a horgásztársakat hogy tartsák be a szabályt!                                                    Vezetőség

Közlemény2020-10-14

                   


A Pilisvörösvári Horgász Egyesület vezetősége az egyesület tagjai nevében is köszönetet mond az elmúlt hetek alatt végzett munkájukért Pilisvörösvár Város Önkormányzatának, szervezeteknek, vállalkozásoknak, magánszemélyeknek akik  pozitív, konstruktív hozzáállásukkal, munkájukkal, eszközök rendelkezésre bocsájtásával, anyagi jellegű felajánlással hozzájárultak a Nagy-tó víz minőségének javítása érdekében végzett, -halpusztulást megelőző-komplex munkálatok sikeréhez.

Az idejében észrevett figyelmeztető jelek / a halak rendellenes viselkedése, „pipálás”, víz felszínen úszkálás, stb./ azonnali beavatkozást sürgetett, nehogy megismétlődjön a két évvel ezelőtti halpusztulásossal végződő eset.

A Vízi járművek /motorcsónak, jet ski/, víz és levegő szivattyúk azonnali indítása-időnként éjjeli üzemeltetése is-szinte azonnal meg- állította a káros folyamatokat.

A Nagy-tó vizének minősége napról-napra javult, melyet a rendszeres mérések eredményei is igazolnak. A legutóbbi mérés 10. 10-én volt, mely kifogástalan oxigén mennyiséget igazol.

Továbbra is kiemelt feladat a tavak vízminőségének rendszeres ellenőrzése, 

Kiemelt feladat, a Nagy-tó oxigénhiánya okának felderítése és megszüntetése, melyhez társadalmi összefogás is szükséges.

Vezetőség


 

Első << Előző Következő >> Utolsó
 
11 - 20 / 130 hírekből