Tisztelt Látogató!

Kedves Horgásztárs!

Tisztelettel köszönti Önt a Pilisvörösvári Horgász Egyesület. Nagy örömünkre szolgál, hogy érdeklődésével megtisztel minket. Engedje meg, hogy röviden bemutatkozzunk. Egyesületünk 1957-ben alakult, jelenleg több mint 600 tagunk van. Az alapítók közül néhányan még ma is tagjaink között vannak, örökös tiszteletbeli tagként.

Egyesületünk kezelésében a pilisvörösvári öt bányató van, melyek összesen közel 13 ha víz területet jelentenek. A tavak között két nagyobb tó (Nagy-tó és Pálya-tó), valamint három kisebb tó (Kacsa-tó, Kornéli- tó és Cigány-tó) van.

Tavainkat intenzíven telepítjük az elmúlt évek telepítései alapján elmondhatjuk, hogy a kifogott halak helyébe mindig ellenőrzött eredetű, jó minőségű halakat telepítünk. Tagjaink többségének ízlése és igénye alapján leginkább 2-3 kg átlag egyedsúlyú pontyot, de évről évre több tíz mázsa vegyes keszegféle, és néhány mázsa ragadozó hal (csuka és süllő) is kerül tavainkba.

A visszafogások kiértékelése alapján elmondhatjuk, hogy tavainkban a különböző korosztályai mellett megtalálható még a korábban betelepített amúr, és busa is. Amurból előfordulnak 10 kilogramm feletti példányok, busából pedig nem ritka a 30-40 kilogrammos sem. Minden tavunkban élnek szürkeharcsák is. Tavainkban a ragadozó hal tilalmát minden évben megtartjuk a hatályos jogszabály szerint, a ponty fajlagos tilalma alól viszont évente megkérjük a felmentést. Megfelelő vastagságú és minőségű jégtakaró esetén a lékhorgászat megengedett.

Egyesületünk szívesen látja a vendéghorgászokat is, akik napijegy váltása mellett napkeltétől-napnyugtáig horgászhatnak. Napijegy hétfőtől-szombatig 8: órától, bolt zárásig a Paduc horgászboltban( Pilisvörösvár, Budai út 4.), hétfőtől-vasárnapig a Kacsa tó melletti halőrháznál váltható 6:00 órától( ősszel 7:00 órától). A napijegyes horgászrend, a dokumentumok menüben található.

Az egyesület vezetősége